Wat is de SmartCue scholencompetitie?

De SmartCue scholencompetitie (het landelijke SmartCue-pooltoernooi) is bedoeld voor leerlingen die de keusport willen leren kennen als competitieve sport! Alle middelbare scholen mogen hieraan meedoen, ook als je geen SmartCue tafel op school hebt staan. Kinderen kunnen zich via de docent opgeven om mee te doen. Teams mogen uit minimaal 3 en maximaal 5 leerlingen bestaan van alle leeftijden. Samen gaan zij de strijd aan met teams van andere scholen.

 

Afhankelijk van het aantal opgegeven teams worden voorrondes gespeeld. In het 2022 is de grote finale. Hieraan doen minimaal 4 scholen/teams mee. De finale wordt gespeeld bij Hippo in Hilversum op echte pooltafels. De winnaar krijgt een beker om op school neer te zetten. Daarnaast krijgt iedereen van het winnende team een medaille en krijgen alle deelnemers aan de finaledag nog een leuke herinnering mee naar huis.  

Natuurlijk mag er van te voren wel een beetje geoefend worden. Dit kan op de tafel op school maar ook in diverse pool- / snookercentra. Er zijn trainers beschikbaar die jullie de kneepjes van het spel kunnen leren. Ook zijn zij bereid alleen met jouw school eerst een toernooi in de regio te organiseren. Wil je gewoon lekker spelen zonder voorbereiding dan mag dat natuurlijk ook. Iedereen mag het zelf invullen.

 

Opgeven

Wil je meedoen met de landelijke scholencompetitie? Laat je leraar een mail sturen naar smartcue@knbb.nl!

De leraar kan in de e-mail vermelden wie er mee doen en namens welke school.