SmartCue Commissie

Sinds 2020 is er voor de scholen een vast aanspreekpunt voor alle vragen en opmerkingen over SmartCue. Dit is de SmartCue Commissie. Deze commissie bestaat uit een groep enthousiaste jonge mensen met veel ervaring op het gebied van jeugdtraining en organisatie van jeugdevenementen. Zij zijn elke dag te bereiken op smartcue@knbb.nl.


Linda Romero - Voorzitter

Al jaren ben ik verbonden aan de KNBB. Ongeveer 12 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met een pooltafel en dit was liefde op het eerste gezicht. Al jaren speel ik competitie. Ongeveer 6 jaar lang heb ik deel uitgemaakt van het bestuur van Midden Nederland. Ik regelde samen met mijn medebestuursleden de competitie binnen deze regio en daarnaast ook rankingtoernooien. Omdat het altijd is blijven kriebelen om iets voor de KNBB te doen, ben ik sinds begin dit jaar gestart in de SmartCue commissie. SmartCue is een fantastisch project. Mijn liefde voor de keusport kunnen combineren met kinderen iets laten leren, is voor mij de reden geweest dat ik bij de SmartCue Commissie ben gegaan. In deze commissie ben ik de voorzitter en heb ik samen met Awin de scholencompetitie opgezet.

Frank Bokdam - Vice-Voorzitter

SmartCue voelt voor mij alsof ik mij de hele tijd bezig mag houden met twee van mijn grote hobby’s. Ik ben enorm fan van de wiskundevideo’s op YouTube-kanaal Numberphile en ben daarnaast werkzaam als voice-over voor wiskundeopdrachten voor middelbare scholen. Zodoende kan ieder project dat wiskunde op een vernieuwende en interessante manier toegankelijk maakt altijd op mijn enthousiasme rekenen.
Daarnaast ben ik fan van snooker. Dit jaar was ik in Londen in om de top 16 van de Snookerwereld te bewonderen tijdens de ‘2020 Masters’. Zelf speel ik daarnaast ook competitie in mijn woonplaats Groningen, als ik niet aan het voetballen, squashen of klimmen ben.
Binnen de SmartCue Commissie ben ik de vice-voorzitter. Samen met mijn andere zeer gedreven commissieleden streef ik het doel na van onze commissie: zo veel mogelijk jeugd enthousiasmeren voor wiskunde, met behulp van SmartCue. Hoe we dat doen? Kijk daarvoor gerust even rond op onze site.

Sibren Bouman - Contactpersoon scholen

Pool is al jaren een grote hobby van me, een leuke manier om te ontspannen en doe ik al een paar jaar in competitieverband in het mooie Dordrecht.

Sinds 2022 ben ik vanuit de commissie het aanspreekpunt voor scholen die deelnemen aan het SmartCue-project of interesse hebben om mee te doen.

AWIN SEWGOBIND - contactpersoon smartcue trainers

Ik kwam op zijn 13de in aanraking met het mooie spel van pool, toen er thuis plotseling een pooltafel stond. Met behulp van enkele instructievideo’s van de toen nog jonge Mike Sigel heb ik mezelf de basisvaardigheden van het poolen aangeleerd. Inmiddels speel ik het spel al ruim 25 jaar, waarvan de laatste 10 jaar in competitieverband in de regio Rotterdam/Rijnmond. Ik ben al heel snel gaan beseffen dat pool meer dan een spelletje is. Het is een prachtige combinatie van spel, sport en technische wetenschap. De liefde voor de sport is met de jaren alleen maar groter geworden.

 

Sinds 2013 ben ik als vrijwilliger actief geweest bij Pool West 3 (tegenwoordig Pool Rijnmond), in de eerste instantie als ICT ondersteuner, vanaf 2015 als wedstrijdsecretaris, en van 2016 tot 2018 als vicevoorzitter. Sinds augustus 2018 ben ik regionale coördinator van KNBB Pool Regio 3 (Rijnmond en Haaglanden). In het kader van het SmartPool (de voorloper van SmartCue) project behoorde ik tot de eerste lichting SmartPool trainers. Geïnspireerd door het SmartPool project heb ik in samenwerking met Pool and Billiards Delft in 2018 de Delft School of Pool opgericht, en vervolgens in 2020 de Dutch School of Pool met een eigen trainingsruimte. Ook ben ik coach/trainer van de Jong Oranje selectie van de KNBB Sectie Pool, waar ik samen met de bondscoach onze jongste toptalenten probeer klaar te stomen voor de topsport. 

Sinds 2020 ben ik ook lid van de SmartCue Commissie. Eén van mijn hoofdtaken is de communicatie verzorgen met de andere SmartCue trainers. Daarnaast ben ik samen met Linda verantwoordelijk voor de organisatie en voorbereiding van de SmartCue Scholencompetitie, een competitie waarin teams van verschillende middelbare scholen het tegen elkaar opnemen in de strijd voor de titel van SmartCue Kampioen. Ik ben ontzettend blij om mee te mogen werken aan het in contact brengen van de jeugd met de supermooie keusport!