Smartcue Festival

Wat is het SmartCue Festival

Het SmartCue Festival is bedoeld voor alle leerlingen die plezier beleven aan de keusport. Alle middelbare scholen mogen hieraan meedoen, ook als je geen SmartCue-tafel op school hebt staan. Leerlingen kunnen zich via de docent opgeven om mee te doen. 

 

Tijdens het SmartCue Festival worden spelletjes georganiseerd, een scholentoernooi gehouden er is een DJ er we serveren gratis hapjes tussendoor (wel zelf een lunch meenemen). Het festival staat in het teken van plezier, maar je kunt ook punten verdienen voor jouw school, door het scholentoernooi te winnen of vragen te beantwoorden tijdens de SmartCue-quiz! De beste school wint uiteraard een leuke prijs, maar alle deelnemers krijgen sowieso een goodiebag en een leuk aandenken mee naar huis.  

 

Nadere informatie over het scholentoernooi

Voor de leerlingen die van competitie houden is er tijdens het festival het scholentoernooi. Daarbij speelt het beste team van jouw school tegen andere scholen. Hiervoor raden wij aan om van te voren wat te oefenen. Dit kan op de tafel op school, maar mag ook in diverse pool- / snookercentra. De SmartCue-trainers zijn hiervoor beschikbaar. Ook zijn zij bereid eerst een toernooi (voorronde) in de regio te organiseren met alleen deelnemers van jouw eigen school. Voorbereiding is overigens niet verplicht. Meedoen zonder voorbereiding mag dus ook gewoon.

 

Enkele toernooiregels:

- Teams mogen uit minimaal 3 en maximaal 5 leerlingen bestaan per school (geen leeftijdsrestricties). Samen gaan zij de strijd aan met teams van andere scholen. 

- De winnende school krijgt een beker om op school neer te zetten en mag zichzelf SmartCue-kampioen van het jaar noemen.  Daarnaast mag het winnende team gratis meedoen aan het officiële jeugd NK Pool.

- We spelen per wedstrijd 1 frame met 3 ballen. De regels worden nader uitgelegd op het toernooi.

 

Aanmelden

Helaas is het SmartCue Festival van 2023 al voorbij (kijk hieronder eens naar de foto's voor een sfeerimpressie). De datum van het SmartCue Festival 2024 is nog niet bekend. Zodra dit zo is, sturen wij alle scholen hierover een bericht. Aanmelden kan vanaf dan via de docent. Deze kan een mail sturen naar smartcue@knbb.nl! Graag ontvangen wij van elke deelnemende school ook de namen van de leerlingen die meedoen.

Sfeerimpressie Festival 2023